Cedric portret

Portret van Cedric

13 jaar

Sinds Cedric stappenplannen en schema´s gebruikt, heeft hij een beter overzicht gekregen wat van hem verwacht wordt. 

Cedric heeft 2 jongere broers (Kilian en Liam zijn ook te zien in de beeldfragmenten). Cedric gaat naar het 3de jaar Latijn.

De diagnose Aspergersyndroom werd gesteld wanneer Cedric 12 jaar oud was. Cedric is heel goed begaafd en tijdens de lagere school waren er weinig problemen. Bij hem werd ook 'DCD'(Developmental Coordination Disorder of Coördinatie-ontwikkelingsstoornis, ook gekend als ontwikkelingsdyspraxie) vastgesteld. Hij heeft problemen met de coördinatie van bewegingen en het uitvoeren en automatiseren van sommige handelingen. Het was bijvoorbeeld een hele opdracht voor Cedric om te leren fietsen en om zijn veters te leren strikken.

Iemand die niet weet dat Cedric autisme heeft, zal dit niet gauw ontdekken. Cedric zit wel graag alleen op zijn kamer, maar dit geldt zowat voor elke puber. Zijn autisme weerhoudt hem echter niet om wekelijks naar de scouts te gaan en om deel te nemen aan de vakantiekampen. De monitoren zijn op de hoogte van zijn autisme en de motorische problemen en met wat aanpassingen en een gezonde dosis goede wil, kan Cedric aan de groepsactiviteiten deelnemen.

Sinds Cedric stappenplannen en schema´s gebruikt, heeft hij een beter overzicht gekregen wat van hem verwacht wordt. De hulpmiddelen bevorderen eveneens zijn autonomie.