Op zoek naar hulp als persoon met autisme?

Kreeg je op volwassen leeftijd de diagnose autisme of weet je al langer dat je autisme hebt? Ook voor jou heeft Participate! heel wat te bieden. We helpen je om je zelfkennis te vergroten en bieden je hulpmiddelen om concreet aan de slag te gaan.

visual
Illustratie Atlas

De Atlas, een tool voor volwassenen met autisme

Krijg met de Atlas inzicht in jouw autisme en laat je inspireren door de persoonlijke verhalen en dromen van andere mensen met autisme.

Met de tool ga je na wat je sterktes zijn, wat moeilijk loopt en wat je nodig hebt om je comfortabel te voelen. Zo krijg je persoonlijke informatie over jouw autisme. Zonder algemeenheden, maar heel concreet en individueel. 

De Atlas helpt je om je autisme meer bespreekbaar te maken. Daardoor begrijpen mensen uit je netwerk je beter. 

 

Kabas

Als jongvolwassene wil je verder studeren, alleen gaan wonen, daten, je rijbewijs halen of een job vinden die bij jou past. Als jongere met autisme heb je misschien veel vragen. KABAS verzamelt praktische informatie, tips en hulpmiddelen. 

 

Dynamo

Vermoeidheid, gevoel van uitputting en ‘autistische burn-out’ zijn vaak gehoorde klachten van volwassenen met autisme. Met DYNAMO kom je te weten wat je energie kost en energie geeft.

Praktische Gids

De Praktische Gids helpt je bij je zoektocht naar ondersteuning, voorzieningen, financiële tegemoetkomingen voor mensen met autisme. Met de informatiefiches, checklists en alle mogelijkheden op een rij maak je geïnformeerd keuzes.