benjamin

Portret van Benjamin

36 jaar

Ik kreeg mijn diagnose autisme op de leeftijd van 32 jaar. Sinds een aantal jaar werk ik in de keukens van een Pedagogisch Medisch Instituut. Ik heb mijn eigen auto om naar het werk te rijden of om boodschappen te doen. Op dit moment woon ik bij mijn ouders, maar ik zou graag een appartement kopen.
Ik heb een passie voor Tv quizzen en ben zelfs op bepaalde domeinen onverslaanbaar. Ik heb een bijzondere belangstelling voor spellingregels en ik heb een talent voor hoofdrekenen.

Mijn daginvulling is een opeenvolging van gewoontes, zoals naar het werk gaan, sigaretten en drankjes kopen, benzine tanken, tv kijken, enz. Ik hou ervan om mijn routine te handhaven en voor een afspraak wil ik graag op voorhand verwittigd worden. Doorgaans zal ik mijn afspraken op de Tv programmatie afstemmen.
Paradoxaal genoeg hou ik van karaoke. Als ik met vakantie ben, kan ik mij bij vreemden toeleggen op deze passie. Sinds januari zing ik in een koor en ben tevreden met de behaalde resultaten. Ik ben niet spraakzaam, nogal afstandelijk en verlegen bij mensen buiten mijn familiekring, hoewel mijn integratie in het koor goed is verlopen. Ik ben steeds present tijdens het jaarlijkse diner en neem deel aan andere activiteiten.