Alexandre portret

Portret van Alexandre

6 jaar

Alexandre zit boordevol energie en is altijd in beweging.

Alexandre is 6 ½ jaar oud. Hij is enige zoon en woont bij zijn mama. Na de kleuterschool en twee jaar gewoon onderwijs is hij overgestapt naar een TEACCH-klas van het buitengewoon onderwijs.

Alexandre is hyperactief. Hij zit boordevol energie en is altijd in beweging. Hij loopt heen en weer in de zitkamer, springt van de laatste treden van de trap, speelt met zijn bal, maakt sprongen, enz. Hij houdt veel van fysieke spelletjes.
Volgens zijn mama heeft Alexandre nood aan structuur (de dagen moeten in dezelfde volgorde verlopen) en veel uitjes, anders 'voelt hij zich minder goed en is hij zenuwachtiger'. Vroeger wou hij enkel geroosterd brood, beschuiten en ontbijtgranen eten. Stapje voor stapje en met veel moeite heeft zijn mama hem ertoe kunnen bewegen om ook fruit, yoghurt, vlees en groenten te eten.

Alexandre praat niet maar hij troont volwassenen mee om te tonen wat hij wil. Hij heeft ook geleerd om afbeeldingen te gebruiken om een snack te vragen of de tekenfilm die hij wil zien.

Alexandre is geboeid door ballen en voetballen. Hij slaat met de kleine ballen in zijn handen en dribbelt met zijn voetbal. Alexandre is gefascineerd door tekenfilms.

Sinds korte tijd begint Alexandre naar anderen toe te gaan. Enigszins onhandig omdat hij niet goed weet hoe het aan te pakken, grijpt hij mensen vast en probeert hij ze tegen zich aan te drukken.