alexandre

Portret van Alexandre

4 jaar

Alexandre werd gediagnosticeerd met autisme op de leeftijd van 2½ jaar. Hij heeft een jongere broer, William, die ook in de video te zien is. Ze hebben een sterke band en spelen graag samen.

Alexandre zit in de kleuterklas. Hij gaat naar een gewone school met extra ondersteuning (geïntegreerd onderwijs), dat bevalt hem heel goed en hij maakt veel vooruitgang. Hij slaagt erin om vriendjes te maken, ondanks de afwezigheid van de taal.

Alexandre is een heel dapper kind, eigenzinnig en aanhankelijk. Maar bij frustratie kan hij wel eens agressief uit de hoek komen. Het pictogram 'Stop' of 'Boze jongen' helpt hem om te kalmeren. Hij loopt soms weg en is zich niet bewust van gevaren. Alexandre heeft moeite om stil te zitten, maar met een zandloper lukt het om welbepaalde tijd rustig te blijven zitten. Hij is zeer gevoelig voor complimenten.

Alexander houdt ervan om te spelen met de Nintendo, piano te spelen, foto's te maken, te rekenen en op de pony te rijden wat hem enorm kalmeert. Hij houdt ook van het zwembad en om buiten te spelen.