sven

Portret van Sven

31 jaar

Sven gaat nog steeds graag op uitstap, maar nu het liefst in gezelschap.

Sven is nu 31 jaar. De beelden zijn ongeveer 8 jaar geleden opgenomen voor het programma Telefacts. Ondertussen zijn er wel wat dingen veranderd. Zo is zijn communicatie positief geëvolueerd. Sven gaat nog steeds graag op uitstap, maar nu het liefst in gezelschap. Je zal Sven niet langer met de "sh"-klank horen praten wanneer hij de persoon met wie hij praat goed kent. Wanneer hij zich goed voelt bij iemand kijkt hij de persoon ook aan. Mensen die hij niet of minder goed kent, kijkt hij nog steeds niet aan.

Inmiddels kent hij niet enkel de volledige treingids uit het hoofd, maar ook alle dienstregelingen van de bus kan hij zo opsommen. Sven kan heel goed met de computer werken. Hij werkt nu al meer dan 10 jaar bij Twerk.
Twerk vzw is een sociale werkplaats voor normaal begaafde volwassenen met autisme. Men produceert er roomijs en chocolade en men verricht er eveneens allerlei administratieve taken. In Twerk worden alle werknemers als volwaardige medewerkers beschouwd en verdienen ze een volwaardig loon. Voor meer informatie over dit bijzondere initiatief verwijzen we graag naar hun website: www.twerk.be