Auguste portret

Portret van Auguste

7 jaar

Wanneer je Auguste voor het eerst ontmoet, valt het autisme niet onmiddellijk op.

Auguste is 7 jaar. Hij heeft 3 jongere broertjes. Auguste zit in het 1ste leerjaar. Bij hem werd autisme in combinatie met ADHD vastgesteld toen hij 4 jaar oud was. Auguste is de broer van Louis. Louis is ook te zien in de beeldfragmenten en u kan meer lezen over Louis bij de portretten van mensen met autisme.

Auguste probeert om de sociale regels te begrijpen, maar hij voelt deze niet aan. Hij vindt het niet leuk wanneer bepaalde routines doorbroken worden. Auguste staat er op dat zijn kleren iedere morgen klaarliggen, in dezelfde volgorde en op dezelfde manier geplooid. Enerzijds lijkt Auguste ongevoelig voor bepaalde temperaturen. Wanneer het heel warm is, zou hij ongehinderd blijven rondlopen met een dikke trui aan. Anderzijds is Auguste hypergevoelig voor bepaalde geluiden.

Wanneer je Auguste voor het eerst ontmoet, valt het autisme niet onmiddellijk op. Auguste praat vlot en is voor iedereen goed verstaanbaar. Hij praat luid en snel maar doorgaans met een zeer vlakke intonatie. Hij praat zeer graag over zijn lievelingsonderwerpen. Momenteel zijn dat walvissen, planeten, het menselijk lichaam en dinosaurussen. Als Auguste mag kiezen, speelt hij het liefst met volwassenen. Zo daagt hij zijn vader graag uit met een spelletje schaak. Hij speelt ook graag spelletjes op de computer en zijn gameboy.