De Wegwijzer: ervaringsverhalen

Je kind met autisme heeft een nieuwe leerkracht, gaat voor het eerst naar de speelpleinwerking, vakantiekamp of sportclub en je wil dat ze je kind begrijpen en vooral dat het de goede ondersteuning krijgt. Gewoon vertellen of een mailtje met informatie sturen heeft doorgaans niet het gewenst effect. Tijd om het anders aan te pakken en kennis te maken met de gratis online tool de Wegwijzer.

Met de Wegwijzer leren anderen je kind met autisme echt kennen: de mogelijkheden, de moeilijkheden, de gevoeligheden en kwetsbaarheden, de behoeftes, … en dit voor vele levensdomeinen. Het is meer dan een opsomming van wat de persoon met autisme kan en niet kan. Tevens krijgt men handvatten aangereikt om samen aan de slag te gaan en om gepaste ondersteuning te bieden waar wenselijk.

Ouders vertellen wat de Wegwijzer voor hen betekent. Het helpt hen om hun kind aan leerkrachten, familie, de babysit en anderen voor te stellen van wie ze willen dat ze hun kind leren kennen. Beroepskrachten vertellen op hun beurt wat de meerwaarde is van de Wegwijzer. 

Als men weet wat men mag verwachten en verduidelijking krijgt hoe men best kan ondersteunen en wat men best kan vermijden, kan dit het leven van eenieder alleen maar aangenamer maken.
 

De volgende personen verschijnen in dit videofragment