Dromen over werk

Volwassenen met autisme geven je een inkijk in hun belevingen, de moeilijkheden die ze ervaren, hoe ze er zelf mee omgaan en hoe anderen hen kunnen ondersteunen.
 • Welk droombeeld heb je over werk? Waar droom je van?

  Mijn droom is om muziek te schrijven voor video games. Naast componeren ben ik nu bezig met een opleiding in klassieke zang. Ik zou graag deze twee elementen combineren, voor voldoende variatie. Maar ik denk dat ik ook tevreden zou zijn met andere jobs binnen de muziek- of kunstsector. Een omgeving waar ik kan groeien en geboeid kan blijven is belangrijk voor mij.

 • Welke troeven heb je die je hierbij op weg helpen?

  Vorig jaar behaalde ik mijn masterdiploma compositie en deed ik mijn eerste ervaringen op binnen de game-sector met het schrijven van enkele tracks voor een app gericht op kinderen met leerstoornissen. Ik probeer ook zo veel mogelijk toe te zeggen op projecten binnen de muzieksector, omdat netwerken hierin zeer belangrijk is. Ik ben ook actief of sociale media, wat mijn reikwijdte vergroot.

 • Welk beeld zie je in gedachten als je nadenkt over die droom?

  Ik zou graag een eigen studio hebben, met een goede geluidsinstallatie en verschillende instrumenten en opnameapparatuur ter beschikking. Een plek waar ik me in alle rust kan concentreren op het maken van muziek.

 • Wat trekt je het meeste aan in die droom? Wat kan je daar nu al mee doen?

  Games zijn altijd al een belangrijk element geweest in mijn leven. Bijna eender wat je kan verzinnen is mogelijk. Het is ook een snel groeiende industrie die open staat voor out-of-the-box denken en nieuwe ideeën. Dit biedt een werkklimaat dat niet snel gaat vervelen en uitdagend blijft. Ook biedt de huidige technologie de mogelijkheid om van thuis uit te werken, individueel of in groep.
  Sociale media en netwerken zijn belangrijke elementen in dit werkveld. Ik heb net een eigen website gelanceerd om mijn online présence en toegankelijkheid te vergroten, en probeer op de hoogte te blijven van evenementen i.v.m. dit onderwerp.