Onze hulpmiddelen

Je zoon, dochter, jijzelf, je partner, … kreeg een diagnose autisme en je zoekt oplossingen?

We tonen je de weg naar professionele of financiële steun in onze Praktische Gids.
Ouders kunnen met de Wegwijzer informatie over hun kind met autisme bundelen en delen. 
Met de Atlas leer je als volwassene wat autisme voor jou specifiek betekent.
In Kabas vinden de jongvolwassenen de antwoorden op al hun praktische vragen.
Volwassenen met autisme kunnen samen met onze webapp Dynamo uitzoeken waarom hun energiepeil zo laag is en wat hen energie geeft.

De Praktische Gids

Zoek je professionele of financiële steun, dagopvang of een school voor je kind, een vrijetijdsbesteding, een geschikte woonvorm of heb je een andere vraag?

Image
Illustratie: een ouder zoekt informatie voor zijn autistisch kind op zijn laptop en maakt aantekeningen op een vel papier.

De Wegwijzer

Bundel de mogelijkheden van je kind en de ondersteuning bij wat moeilijk loopt. Deel de informatie met familie, leerkrachten, begeleiders en anderen in je netwerk.

Image
Illustratie: een moeder deelt informatie (via de wegwijzer) over haar autistisch kind met een ander lid van haar netwerk.

De Atlas

Krijg met de Atlas voor volwassenen inzicht in jouw autisme. Ga na wat je sterktes zijn, wat moeilijk loopt en wat je nodig hebt. Laat je door getuigenissen inspireren.

Image
Illustratie: een jonge man en een jonge vrouw staan naast elkaar. De jonge man wijst in een richting en de jonge vrouw kijkt erin.

Kabas

Informatie, hulpmiddelen en tips voor jongvolwassenen met autisme over thema's zoals studeren, werken, wonen en relaties.

Image
Illustratie: jong meisje met autisme dat op haar mobiele telefoon informatie zoekt over onderwerpen als studie, werk, leven en relaties.

Dynamo

Een tool om zicht te krijgen op je energiebalans op wat stresserend is en energie kost en wat energie geeft.

Image
Illustraties van Dynamo