Hoe kan ik een sociaal netwerk rond mijn kind organiseren?

Om je zo goed als mogelijk voor te bereiden op de toekomst van je kind is het belangrijk om aandacht te hebben voor de uitbouw van een sociaal netwerk (beroepskrachten, familie, vrienden en vrijwilligers) voor de ondersteuning van je kind.

Een vrienden- en kennissenkring ontwikkelen, organisaties, clubs, diensten, … kunnen een uitermate positieve invloed hebben op de kwaliteit van leven van jouw kind. Je kan geholpen worden met de evaluatie van wat anderen te bieden hebben, maar evenzo wat je kind met autisme te bieden heeft en hoe men de contacten onderling kan bevorderen en ondersteunen. Neem contact op met de Vlaamse Vereniging Autisme als je er meer wilt weten over hoe je een netwerk rond je kind kan organiseren. Je kan ook meer lezen in de fiche VVA – Een netwerk voor je kind.

Beroepskrachten en ervaringsdeskundigen kunnen samen met je evalueren en meehelpen bij het ontwikkelen van externe hulpbronnen. Je kan hiervoor contact opnemen met de Vlaamse Vereniging Autisme, een thuisbegeleidingsdienst of LUS vzw.