Netwerking - VVA

Wat is het?

Samen met anderen het sociale netwerk van je zoon, dochter met autisme uitbouwen. Het gaat om mensen met dezelfde interesses en hobby’s die elkaar vinden, die samen tijd doorbrengen met dingen die ze heel graag doen. Het resultaat zijn momenten waarop de persoon met autisme zichzelf kan zijn en gelukkig is.

Met een netwerkgroep ga je samen op zoek naar deze mensen. Men vertrekt vanuit de kwaliteiten en niet vanuit de beperkingen van de persoon met autisme. Samen met een netwerkgroep ga je na wat je kind te bieden heeft: welk zijn de interesses, de mogelijkheden, de talenten … Wat trekt mensen aan in je zoon of dochter? Met wie klikt het? Eens er een goed zicht is op wat en wie je zoekt voor je kind ga je samen met de groep op zoek naar bruggenbouwers. Dit zijn mensen die heel veel mensen kennen en die kunnen meedenken en helpen om mensen met dezelfde interesses met elkaar in contact te brengen. Je krijgt ideeën aangereikt hoe je zelf actief op zoek kan gaan naar contacten.

Je kan bij het hele proces door een VVA-medewerker inhoudelijk en praktisch ondersteund worden.

Voor wie?

Een netwerk kan door ouders, familie of kennissen uitgebouwd worden voor kinderen, adolescenten en volwassenen met autisme. De aard van de ondersteuningsnood doet niet echt ter zake omdat het ontwikkelen van een vrienden- en een kennissenkring steeds uitgaat van de mogelijkheden, interesses en talenten van de persoon.

Mensen van een netwerkgroep wonen in dezelfde gemeente of regio.

Hoe aanmelden?

Bel naar de Autismetelefoon of mail naar vva@autismevlaanderen.be.

Vlaamse Vereniging Autisme - VVA

Bel naar de Autismetelefoon 078 152 252 of mail naar vva@autismevlaanderen.be
De Vlaamse Vereniging Autisme kan je in contact brengen met een ouder die al ervaring met een netwerkgroep heeft.

Concrete informatie over netwerking, voorbeelden, verhalen van ouders kan je lezen in het boek ‘Leven als (g)een ander. Over vrienden- en kennissenkring’. Je kan het boek bij de VVA bestellen.

Vlaamse Vereniging Autisme
Groot Begijnhof 14
9040 Sint-Amandsberg
Autismetelefoon: 078 152 252
Website: www.autismevlaanderen.be