Loopbaanbegeleiding

Wat is het?

Een loopbaanbegeleiding is bedoeld voor alle mensen die werken maar die met vragen zitten rond hun loopbaan. Ze helpen je bij het heroriënteren van je loopbaan. Men zoekt naar de jobs die het best bij je passen. Men stelt een actieplan op om de keuzes succesvol uit te voeren. De begeleiding op maat gebeurt totaal los van je huidige werkgever.

Voor wie?

Een centrum voor loopbaanbegeleiding is er voor personen die werken maar met veel vragen zitten rond hun loopbaan. Onder meer mensen met een arbeidshandicap krijgen extra aandacht. 

Voorwaarden voor loopbaanbegeleiding

  • Je woont in Vlaanderen of Brussel.
  • Je werkt momenteel voltijds of deeltijds als werknemer of zelfstandige.
  • Je hebt minimum 7 jaar werkervaring (of 2.555 dagen) in loondienst of als zelfstandige opgebouwd over je hele loopbaan.
  • Je volgde de voorbije 6 jaar nog geen loopbaanbegeleiding.
  • Je bent bereid om loopbaanbegeleiding te volgen bij een erkend loopbaancentrum en om die loopbaanbegeleiding in het Nederlands te volgen. Een loopbaancentrum mag geen loopbaanbegeleiding met loopbaancheques aanbieden in een andere taal.

 Er zijn uitzonderingen mogelijk. Voor alle details verwijzen we naar de website van de VDAB: klik hier

Hoe aanmelden?

Je kan bellen of mailen voor een afspraak. Je vindt alle contactgegevens op de website van de VDAB. Je kan een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvende kennismaking.

VDAB

Meer informatie, een filmpje, getuigenissen en de contactgegevens van alle erkende loopbaancentra vind je op de website van de VDAB