Waar kan ik iets leren over opvoeden van kinderen met autisme?

Wil je jouw kind leren begrijpen, zicht krijgen op je rol als ouder, wil je weten hoe je jouw kind kan ondersteunen of heb je nog andere vragen? Vormingsdiensten organiseren dikwijls lezingen rond het thema opvoeden.

Vlaamse Vereniging Autisme

Wil je meer weten over het opvoeden en ondersteunen van je kind met autisme dan is de basiscursus georganiseerd door de ouder- en familieverenging VVA iets voor jou. meer informatie lezen via deze link.

Sterkmakers in autisme

De sterkmakers in autisme sensibiliseren en informeren via activiteiten waarin je kennis maakt met autisme en wat dat autisme met zich meebrengt. Omdat niet iedereen op dezelfde manier informatie verwerkt, bouwen we aan een gevarieerd aanbod van sterkmakende activiteiten. Betrouwbare en toegankelijke informatie over autisme, concreet en met een knipoog.

Autisme Centraal

Autisme Centraal organiseert opleidingen, studiedagen, lezingen, workshops en een jaarlijks congres. Het aanbod richt zich zowel naar mensen met autisme en hun familieleden, als naar beroepskrachten en een ruimer publiek. Het opleidingsaanbod is zeer uitgebreid. 

Op de website van Participate vind je heel wat informatie en voorbeelden om je te laten inspireren: Mijn kind helpen: strategieën, adviezen en tips.