Bestaan er vrijetijdsorganisaties uitsluitend voor personen met autisme?

Een overzicht van de organisaties of verenigingen die vrijetijdsbesteding voor personen met autisme aanbieden:

  • Autisme Leeft organiseert vrijetijdsactiviteiten voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met autisme. Ontdek hun uitgebreid aanbod op hun website
  • JONASS is een vereniging voor jongeren (vanaf 10 jaar) en jongvolwassenen met een normale tot hoge begaafdheid en autisme. Jonass organiseert maandelijks leuke activiteiten en wil een ontmoetingsplek zijn voor jongeren met autisme. Tijdens de zomer gaan ze ook steeds op kamp.
  • (w)Onderweg organiseert creatieve activiteiten, vormingen en ontspanningsactiviteiten voor normaalbegaafde personen met autisme ouder dan 16jaar.
  • jASSper organiseert jaarlijks een vakantiekamp voor kinderen met autisme van 6 tot 13 jaar. Jaarlijks is er ook een 4-daags kamp voor jongeren 12 jaar en ouder.
  • TVASS: bestaat uit 3 afdelingen: de jeugdbeweging Open Cirkel voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit de regio Izegem organiseert maandelijks een activiteit, daguitstappen. Widass organiseert een maandelijkse activiteit voor jongeren van 12 tot 16 jaar. Jonass biedt maandelijks een activiteit aan voor jongeren vanaf 16 jaar.
  • Aanbeeld vzw - autimistisch atelier: wekelijkse workshop voor mensen met autisme, of met een vermoeden daarvan, die kennis willen maken met Beeldende Expressie of er zich graag verder in verdiepen.
  • Sterkmaker in Autisme organiseert brugactiviteiten voor volwassenen met autisme en een (rand)normale begaafdheid. In dit psycho-educatief aanbod komt een breed gamma aan onderwerpen voorbij: relaties, vrije tijd, sociale media, sport, huisdieren… Daarnaast verkennen ze het culturele aanbod in Vlaanderen: een museumbezoek, een stadswandeling of ontdekken we eigen creativiteit. Wil je meer info over prijs, locatie en planning van dit aanbod? Stuur een mailtje naar brug@autisme.be.
  • Wild Collectief is een artistieke werkplek voor jongeren en volwassenen met autisme. Een atelier waar ze kunnen creëren, experimenteren en werken aan hun eigenwaarde. Het atelier bevindt zich in de Blikfabriek in Hoboken.
Vergeet niet

Zoek je een vrijetijdsbesteding, sportclub, vakantiewerking met een aanbod voor kinderen met een beperking, een cursus voor kinderen en jongeren met een beperking, ... je vindt een overzicht met links in ons hulpmiddel 'Vrijetijdsbesteding: websites'

Kijk zeker ook eens op de website Vrije tijd en ASS